Vijesti

PREDSTAVLJEN NOVI WEB PORTAL NAMIJENJEN KINOLOŠKOJ I CIJELOJ JAVNOSTI

“The Dog Republic”

“The Dog Republic”
Zajednička fotografija, Moštanica 9.6.2019. godine. Photo by Samir Gaši
Vrijeme čitanja / Reading Time: 3 min

Na obroncima planine Kozare, kraj drevnog manastira Moštanice 9. juna održano je kinološko radno druženje internacionalne ekipe zaljubljenika u prirodu, a posebno ljubitelja ljubimaca – pasa! U toku prijatnog i ugodnog cjelodnevnog druženja u prelijepom ambijentu promovisan je web portal “THE DOG REPUBLIC” i  e-časopis (magazin) istog imena (kao i portala). Istovremeno najavljen je i prvi projekat, jedan od mnogih, “THE DOG REPUBLIC”, Ilustrovana bajka o prijateljstvu: “Moj prijatelj pas“, namijenjen djeci nižih razreda osnovnih škola uz moto: Uz istinsko prijateljstvo uvijek se rađa pozitivna energija. Druženje je posebno prijateljstvo uz uživanje u degustacijama jela, domaći ručak i uz zvuke muzičkih numera i tradicionalnih instrumenata Kozare i Knešpolja…

Piše: Ana Šebalj / Foto: Samir Gaši, “THE DOG REPUBLIC”

“THE DOG REPUBLIC” je projekat koji služi regionalnoj i internacionalnoj prezentaciji i  povezivanju ljudi ljubitelja prirode i psa.

The Dog Republic logo
The Dog Republic logo. Moštanica 9.6.2019. godine.
Photo by Samir Gaši

Vezani su za ex Yu prostore Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i svih potencijalnih iz ostalih zemalja Evrope i svijeta, koji su sastavni dio ovog projekta uz štampana izdanja, seminare, druženja.

Druženje i promocija portala

“THE DOG REPUBLIC” predstavlja veliki iskorak po mnogo čemu“ – kazao  je  Zoran M. Kos , urednik “THE DOG REPUBLIC”, i istakao da je ponosan na sve članove redakcije-saradnike i sve okupljene, posebno našu dragu dječicu prisutnu ovdje, i sve one sa kojima su i prethodnih godina učestvovali u mnogim zajedničkim projektima: izložbama, seminarima, godišnjaku. On je naglasio da su se okupili iskusni, a mladi ljudi, koji su uz mnogo ljubavi i entuzijazma pokrenuli novi web portal.

Djeca sa diplomama. Moštanica 9.6.2019. godine
Djeca sa diplomama. Moštanica 9.6.2019. godine.
Photo by Samir Gaši
Djeca sa diplomama i urednik. Moštanica 9.6.2019. godine
Djeca sa diplomama i urednik. Moštanica 9.6.2019. godine.
Photo by Samir Gaši
Zajednička fotografija, Moštanica 9.6.2019. godine
Zajednička fotografija, Moštanica 9.6.2019. godine.
Photo by Samir Gaši

Istakao je da je sad prošla već skoro decenija, a napravljen je veliki pomak, konstantno unaprijeđujući kinologiju u široj zajednici kroz edukaciju i promociju pravih vrijednosti. Garancija za to, kako dodaje, jeste dugogodišnje iskustvo osnivača web-portala i redakcije, i prisutnost u stručnoj i sveukupnoj javnosti.

Cilj portala je da pruži što više kvalitetnih informacija zainteresovanim ljubiteljima.

O projektu

Domaćin okupljanja i Glavni i odgovorni urednik e-časopisa i portala “THE DOG REPUBLIC” Zoran M. Kos, predstavio je REDAKCIJSKI ODBOR “THE DOG REPUBLIC”:

  • DVM Ana Šebalj, zamjenik glavnog i odgovornog urednika i prevod na engleski,
  • DVM Goran Paraš, urednik “Veterina i zdravlje životinja”,
  • Dr sc. vet Bojan Lukač, stručni saradnik,
  • Dijana Kondić, urednik „Društvo, kultura i priroda“,
  • Prof. Milan Bokan, lektor, korektor i tekstualni saradnik,
  • Slobodan Gubić, tehnički urednik i dizajner.

„Ovaj projekat se realizuje putem dva medija: preko web-portala: https://www.the-dog-republic.com i putem biltena, kataloga i štampanih izdanja. Tim portala “THE DOG REPUBLIC” čini spoj iskustva, a i mladih, stručnih i obrazovanih kadrova iz svih oblasti. Projekat je urađen na vrhunskoj informatičkoj platformi sa visokom SEO optimizacijom za najbržu pretragu na Google, a može se pogledati klikom na https://www.the-dog-republic.com“ – ističe Ana Šebalj, zamjenik glavnog i odgovornog urednika portala, i ona je kazala da je uživala u divnoj i prijatnoj atmosferi koja će nas motivisati i na buduću saradnju.“

Utisci i reagovanja

Do kasno popodne učesnici su uživali uz muziku i druženje. U muzičkom dijelu programa nastupili su prof. muzike Dado Popović na harmonici, i sa frulom i tamburicom samouki Aleksić.

Moj prijatelj pas
Moj prijatelj pas. Moštanica 9.6.2019. godine.
Photo by Samir Gaši

Učesnici su bili oduševljeni ljepotom obronaka Kozare, drevnim manastirom, prijatnim druženjem i sa emocijama svi su otišli punog srca…

Bilo je prijatno i ugodno druženje, onako prirodno kako to samo umiju ljubitelji prirode, a posebno ljubitelji ljubimca – psa!

Zahvaljujemo na gostoprimstvu i veselimo se nekom budućem susretu!

“THE DOG REPUBLIC”, 9.6.2019. godine